Antioksidanlar temel olarak oksidasyon sürecini engelleyen ve böylece hücrelerinize çok fazla zarar verebilecek tehlikeli serbest radikalleri ortadan kaldıran bileşiklerdir. Oksidasyon, hücrelerinizin yapısal ve genetik bütünlüğüne çok zararlı olabileceğinden çok zararlı olabilirler. Özellikle kanser oluşumuna sebep oldukları ve buna karşı antioksidan içeren gıdaların bu zararlı radikallerden korunmak için ve korunmak için önem arzettikleri bilinmektedir.
Hurma, yüksek konsantrasyondaki antioksidanlarıyla bilinir. Aynı kategorideki diğer kuru meyvelerle karşılaştırıldığında, hurma en yüksek antioksidan konsantrasyonuna sahip listenin başında gelmektedir. Günlük gıdalarınızdan temin edeceğiniz antioksidan ihtiyacınızı Hurma ile giderebilirsiniz.
Hurmalar aşağıdakiler dahil olmak üzere antioksidanlar açısından zengindir:
Karotenoidler: Karotenoidler, göz sağlığınız için son derece tehlikeli olabilen makula dejenerasyonu olasılığını önemli ölçüde azaltma yetenekleriyle bilinir. Karotenoidler, kalbiniz için harikalar yaratma yetenekleriyle de bilinir. Kalp sağlığı, günümüz sağlık senaryosundaki en acil sorunlardan biridir ve hurma kullanımı daha iyi kalp sağlığının desteklenmesine yardımcı olabilir. Flavonoidler: Bu, birden fazla soruna yardımcı olarak vücudunuza fayda sağlayabilecek bir antioksidandır. Flavonoidler, anti-inflamatuar özellikleri ve diyabet gibi kronik hastalıkların etkilerini azaltmaya yardımcı olmadaki yüksek afiniteleri ile bilinir. Flavonoidler beyniniz için de faydalıdır ve Alzheimer gibi beyin dejeneratif hastalıkları riskini azaltmak için çok faydalıdır. Ayrıca Flavonoidlerin belirli kanser türlerinin riskini azaltmada da yardımcı olabileceğini kanıtlayan göstergeler vardır. Fenolik Asit: Fenolik asit, esas olarak anti-inflamatuar özellikleri ile bilinen, çok tartışılan bir antioksidandır. Kalp sorunları geliştirme riskini azaltma konusunda çok iyi bir geçmişi vardır ve ayrıca belirli kanser türlerinden etkilenme olasılığını azaltmada çok etkilidir.